Twee personen aangehouden en 75 kilo vuurwerk gevonden

Gepubliceerd op 2/06/2023 om 16:56
Laatst bewerkt op 2/06/2023 om 17:35

Na het aanhouden van twee mannen uit Sittard heeft de politie 75 kilo illegaal, professionele vuurwerk in een woning in die plaats gevonden. Het tweetal wordt verdacht van de handel in en het bezit van illegaal vuurwerk.

Naast het vuurwerk werden ook nog drugs en een onbekend pakketje in de woning aangetroffen. Voor het pakketje werd de Explosieven Opruimingdienst Defensie ingeschakeld. Bij verder onderzoek bleek dat er geïmproviseerd vuurwerk in zat. het pakketje werd op gecontroleerde wijze tot ontploffing gebracht.

Het overige vuurwerk en de drugs zijn in beslag genomen. Beide mannen zitten nog steeds vast en moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.  

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties