Traditie blijft: Mei-den geplaatst in Schinveld

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 29/04/2021 om 09:48
Laatst bewerkt op 30/04/2021 om 10:07

Met vereende krachten werd door de Jonkheid in Schinveld woensdagavond de Mei-den geplaatst op het Wilhelminaplein. Dat gebeurde rond 21.00 uur.

De boom werd, na een jaartje afwezigheid, voor de 68ste keer opgezet. Daarmee blijft een Schinveldse traditie in ere.

De organisatie hield daarbij rekening met de door het RIVM opgelegde maatregelen. Normaliter gaat het plaatsen van de Mei-den gepaard met honderden bezoekers. Door corona gebeurde dat dit jaar onaangekondigd en in klein gezelschap.

Ook is het plaatsen van de Mei-den, normaal gesproken, onlosmakelijk verbonden met de dennenstrijd en de Mei-feesten. Echter zullen net als vorig jaar, vanwege de pandemie, geen van deze activiteiten plaatsvinden.

Ingezonden mededeling mei-vereniging de Jonkheid:

De Mei-Den sjteet weer in os durp, De meimoandj is begos…

En doa is alles mit gezag. Tot groeët verdreet is alles weer aafgezag. Joamer genog gene Dennesjtrieëd en ooch gee Meifieës. Mer waal een mei-den in os durp. Een mei-den diej de Jonkheed mit de Getrouwde elk joar plant. Een mei-den diej symbool sjteet vuuer alle vruijt en loest. Vuuer os normaal de uuëvergangk van Dennesjtriëd noa Meifieës . Alles mit en doeër lede, vriejwilligers en sjponsore.

Vieër hope volgend joar weer op uch te kènne reakene, zònger uch is dit allemoal neet meuëgelik.Kiekend noa volgendj joar is te hoape dat alles weer doeër kèn goan. Dat vieër allemoal gezondj moge blieëve, dat de meikuuëningin weer te bluije sjteet.

Hoapelik tot volgend joar! Mit alle goods vuuer uch van de Jonkheed die noeëjt en nimmer vergeet!

Advertenties