Toekomst Eaters onzeker door stopzetten BeNe-League

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 9/06/2022 om 15:54
Laatst bewerkt op 9/06/2022 om 17:09

Het bestuur van ijshockeyclub Snackpoint Eaters Limburg is verrast door het besluit van Ijshockey Nederland om de stekker uit de BeNe-League te halen. Hierdoor is ook de toekomst van de sportvereniging uit Geleen, waar Brunssumer Lars van Sloun al jaren speelt, op losse schroeven komen te staan.

De Eaters waren al druk bezig met de voorbereidingen van een nieuw seizoen. De ploeg had al in Jeffrey van Iersel een opvolger gevonden voor hoofdcoach Gints Bikars. Ook werden al gesprekken gevoerd met spelers.

Volgens IJshockey Nederland was een verdere samenwerking met de Koninklijke Belgische IJshockey Federatie (KBIJF) niet mogelijk door een verschillende kijk op de ontwikkeling van het ijshockey in het komende seizoen. 

De Beneleague werd in 2016 ingevoerd om het hoogste niveau van ijshockey in Nederland en België te behouden. In de afgelopen jaren heeft de league voor een positieve ontwikkeling gezorgd in het hockey. Hoe het nu verder moet zonder de teams uit België is op dit moment onduidelijk. Nederland telt vier teams die op het hoogste niveau in Nederland actief zijn.

De hockeyclub uit Geleen voelt zich voor het blok gezet en laat via hun website weten dat zij de werkwijze van IJshockey Nederland onacceptabel vindt.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties