Tijdelijk beheer De Borenburg kost Voerendaal elf mille per maand

foto: Google Maps
Gepubliceerd op 18/06/2024 om 09:30
Laatst bewerkt op 18/06/2024 om 11:24

Aan het openhouden van gemeenschapshuis De Borenburg hangt voor de gemeente Voerendaal een stevig prijskaartje. De beheerskosten bedragen circa 11.000 euro per maand.

De gemeente heeft in maart het beheer van het cultureel centrum in Voerendaal overgenomen van Joël Jahae en Ralf Pacbier, zij runden ook de inmiddels gesloten brasserie. Een tijdelijke beheerder, die de gemeente inhuurt, zorgt ervoor dat verenigingen op dit moment gewoon gebruik kunnen maken van de zalen van De Borenburg.

In een brief aan de gemeenteraad meldt verantwoordelijk wethouder Guillaume Delsing dat, naast de inhuur van een tijdelijke beheerder, ook de energiekosten, internet en beveiliging voor rekening van de gemeente komen. De huuropbrengsten van verenigingen bedragen maandelijks circa 1.850 euro.

De tijdelijke beheerperiode door de gemeente loopt deze maand af. Aansluitend worden alle kosten op een rijtje gezet, waarbij ook de omzet van de drank wordt meegenomen.

Het is op dit moment nog onduidelijk of er inmiddels een nieuwe beheerder is gevonden voor De Borenburg. Verleden week meldde de gemeente Voerendaal desgevraagd aan ZO-NWS dat de selectieprocedure voor de verhuur van de Borenburg aan plein Furenthela nog niet is afgerond. Op de gemeentelijke website staat '28 juni' genoemd als datum voor de definitieve gunning.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties