Theo Jeurissen en Ellie Smeets vieren 65e trouwdag

foto: Anja Timmers
Gepubliceerd op 20/06/2024 om 17:22
Laatst bewerkt op 20/06/2024 om 17:42

In Brunssum werd donderdag stilgestaan bij het briljanten huwelijk van Theo Jeurissen en Ellie Smeets. Burgemeester Wilma van der Rijt bracht het echtpaar de felicitaties over van het gemeentebestuur.

Theo (85) is geboren en getogen in Brunssum. Hij heeft ondergronds gewerkt in de Staatsmijnen Hendrik en Emma. Na de sluiting van de mijnen vond hij een baan in een steenfabriek en daarna bij het CBS in Heerlen. Op zijn 63e kon hij met vervroegd pensioen.

Tijd om zich te vervelen heeft hij echter niet. Hij is de oprichter van het mijnmuseum in Brunssum, waarvan hij zich inmiddels heeft teruggetrokken wegens tijdgebrek. Wel geeft hij lezingen over de mijnbouw en is Theo gids in het mijnmuseum in Valkenburg. Verder is hij nog bij drie zangverenigingen en het Groene Kruis actief. Hiervoor heeft hij eerder een koninklijke onderscheiding gekregen.

Ellie (83) komt ook uit Brunssum. Zij werkte vroeger bij wasmachinefabriek Victoria in Brunssum, bij een rubberfabriek in Maastricht en bij een naaiatelier. Ook na de komst van de kinderen was ze nog actief met het maken van tassen en beurzen van leer. Haar grootste hobby was kegelen. Dat deed ze 25 jaar lang in Brunssum.

Hun grootste gezamenlijke hobby was dansen. Ze hebben twee kinderen, één kleinkind en één achterkleinkind.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties