Tennisvereniging Voerendaal gaat fors investeren in sportcomplex

foto: iStock
Gepubliceerd op 28/03/2023 om 14:29
Laatst bewerkt op 28/03/2023 om 14:56

Het tenniscomplex van TV Voerendaal is dringend aan renovatie toe. Voor de opknapbeurt denkt de club ruim zes ton nodig te hebben.

In de plannen van Tennisvereniging Voerendaal zijn onder andere vier nieuwe padelbanen te vinden. Ook krijgen vier bestaande tennisvelden een opknapbeurt. Een andere graag geziene wens is volgens dagblad De Limburger de overkapping van het terras. Natuurlijk mogen in deze tijd ook diverse verduurzamingsmaatregelen niet worden vergeten. De kleedlokalen zijn volgens het bestuur van de club hopeloos verouderd en ook de verlichting van de tennisbanen hapert regelmatig.

De club denkt na de opknapbeurt zeker vijftien jaar vooruit te kunnen. Met het realiseren van de padelbanen hoopt de club meer jongere leden aan te trekken.
Padel is een combinatie van tennis en squash en deze sport is momenteel sterk in opkomst in Nederland. 

Voor de financiering grijpt de club voor een groot deel terug op eigen middelen daarnaast zijn er diverse subsidies aangevraagd. Ook de gemeenten Voerendaal is gevraagd om ongeveer één ton bij te dragen. De gemeenteraad moet hierover nog een beslissing nemen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties