Tbs van Angelo O. verlengd

Gepubliceerd op 28/03/2023 om 12:36
Laatst bewerkt op 28/03/2023 om 13:15

De rechtbank heeft het tbs-traject van Angelo O. dinsdag met twee jaar verlengd. De 59-jarige Kerkradenaar werd veroordeeld voor ontucht met minstens tien minderjarige meisjes.

Tussen 2011 en 2016 had de Kerkradenaar via online spelletjes contact gezocht met tientallen minderjarige meisjes. Hij deed zich voor als zijn zoon en gebruikte zelfs diens foto's om kinderen aan te sporen om seksuele handelingen te verrichten. De rechtbank in Roermond veroordeelde hem in 2019 tot een gevangenisstraf van vier jaar. Ook werd de verminderd toerekeningsvatbare Angelo toen een tbs-maatregel opgelegd.

Volgens 1Limburg blijkt uit het rapport van de deskundigen dat zij op langere termijn vrezen voor herhaling. De oorzaak hiervan ligt in de gedragsproblemen die zijn vastgesteld bij O. Ook het feit dat de Kerkradenaar zich niet goed houdt aan de verlofregels zorgt ervoor dat de rechter de tbs-maatregel met twee jaar verlengd heeft. De advocate van O. liet weten het niet eens te zijn met de uitspraak en gaat in hoger beroep. Door een fout van het het Openbaar Ministerie zou de vordering tot verlenging te laat ingediend zijn.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties