Tamboer Dylano Driessens Limburgs kampioen

foto: schutterij St. Johannes - St. Clemens Merkelbeek
Gepubliceerd op 20/03/2023 om 10:33
Laatst bewerkt op 20/03/2023 om 14:35

Dylano Driessens van schutterij St.Johannes - St.Clemens uit Merkelbeek is als tambour Limburgs kampioen geworden. Hij nam het afgelopen weekend deel aan het concours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT).

De LBT organiseerde zondag in cultureel centrum Don Bosco in Heel de Limburgse Kampioenschappen Solisten en Kleine Ensembles. Maar liefst 50 solisten en kleine ensembles op marimba, kleine trom, drumset, multipercussion en dwarsfluit namen dit jaar deel aan dit muziekevenement om de Limburgse titel. 

In de eerste divisie bracht Driessens een werk van Alexej Gerassimez ten gehore. De Duitse percussionist staat bekend om zijn zeer gevarieerde werken. De jury waardeerde het optreden van Dylano met 91 punten en daarmee liet hij zijn concurrentie ver achter zich. 

Met het behalen van de Limburgse titel heeft de slagwerker uit Merkelbeek zich tevens weten te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties