Taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor grooming

foto: iStock
Gepubliceerd op 5/12/2023 om 10:28
Laatst bewerkt op 5/12/2023 om 10:31

Een 35-jarige man uit Heerlen is door de rechtbank wegens grooming veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijk celstraf van 3 maanden. Ook moet hij het slachtoffer 1500 euro schadevergoeding betalen.

De man had wekenlang seksueel getinte berichten naar een 13-jarig Brunssums meisje gestuurd met de bedoeling om ontucht met haar te plegen. De moeder van het slachtoffer vond de appjes op de telefoon van haar dochter en stapte vervolgens naar de politie. Dit zogeheten grooming zou volgens het Openbaar Ministerie in februari 2022 hebben plaatsgevonden. De verdachte is een vriend van de vader van het gezin.

"Mijn cliënt ontkent niet dat hij dit gedaan heeft, maar volgens hem had hij helemaal niet het voornemen om ontucht met haar te gaan plegen en is dit ook niet daadwerkelijk gebeurd", aldus advocaat Björn Jegers. De rechter is van andere mening. De bedoelingen van de man komen duidelijk naar voren in de chats tussen de twee. Hij probeerde afspraakjes te regelen in een tussenuurtje van school of tijdens het carnavalvieren in Brunssum. 

De rechter verbond wel enkele voorwaarden aan de straf. Zo is de proeftijd drie jaar en mag hij geen contact opnemen met het slachtoffer of andere minderjarigen benaderen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties