Stoomtrein Simpelveld gaat weer rijden

Gepubliceerd op 2/07/2021 om 14:06
Laatst bewerkt op 2/07/2021 om 14:55

De treinen van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij zijn weer klaar om na een negen maanden lange coronastop over het Miljoenenlijntje te gaan rijden.

Vanaf zondag kunnen de bezoekers weer genieten van de historische treinen en stations. Na 25 jaar onderdelen verzamelen en restaureren kan ook een bordessein in gebruik genomen worden. Het sein kan nu ook daadwerkelijk op groen gezet worden. 

De seinpaal geeft informatie waar de trein naar toe gaat. Aanvankelijk splitste het spoor zich in Simpelveld richting Aken en Kerkrade. Tegenwoordig loopt het spoor enkel richting Kerkrade.

In 1980 werd het sein verwijderd. Sinds de heropening van de spoorlijn als toeristische museumlijn was het een wens om het het bordessein weer terug te plaatsen. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties