Stemmen worden opnieuw geteld in Heerlen

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 21/03/2022 om 15:37
Laatst bewerkt op 21/03/2022 om 15:59

In de gemeente Heerlen worden de stemmen van de afgelopen gemeenteraadsverkiezing nogmaals geteld. Dat werd maandagochtend duidelijk tijdens de officiële vaststelling van de stemmen. 

Vier politieke partijen hadden vragen ingediend bij het centraal stembureau nadat duidelijk was geworden dat er bij vier van de 61 stembureaus verschillen aan het licht gekomen waren bij de handgeschreven tellijsten en de digitaal opgeslagen versies. De partijen vermoeden dat door een eventuele correctie ook de verdeling van het aantal restzetels anders kan uitpakken. Dit omdat de Stadspartij en de Partij van de Dieren respectievelijk slechts negen en 20 stemmen tekort kwamen voor een zetel. 

Daarom werd besloten dat een hertelling de enige optie was om duidelijkheid te krijgen. Donderdag zijn de 30.000 stemmen opnieuw geteld en kan de definitieve uitslag en zetelverdeling worden vastgesteld.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties