Stefanie Offermans ruilt BBB/Lijst Palmen voor PAK

foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 6/10/2021 om 09:50
Laatst bewerkt op 6/10/2021 om 12:50


Stefanie Offermans vertrekt bij BBB/Lijst Palmen en sluit zich aan bij Progressief AKkoord Brunssum. Dat laat Offermans woensdag aan ZO-NWS weten. Dinsdag werd bekend dat haar zetel overgenomen wordt door omstreden oud-wethouder Jo Palmen. 

Offermans is lid van de landelijke Partij voor de Dieren en zegt zich lokaal meer thuis te voelen bij het PAK. "De afgelopen tijd kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik beter bij die mensen pas", zegt Offermans. 

Offermans en het PAK zijn het bijvoorbeeld eens over de AWACS-basis in Geilenkirchen, verzetten ze zich beiden tegen de buitenring en vinden natuur erg belangrijk. 

Ondanks haar onverwachte vertrek en snelle opvolging heerst er geen onvrede tussen de twee partijen. Offermans is in overleg vertrokken en heeft haar zetel aan de partij teruggegeven, zegt ze. "Jo Palmen was de eerstvolgende op de kieslijst om die zetel over te nemen". 

Voorlopig vertrekt ze uit de politiek. Dinsdag had ze haar laatste raadsvergadering. Ze heeft er wel vertrouwen in dat ze op de kieslijst van PAK voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar komt. Op welke plek ze komt te staan moet nog besloten worden. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties