Steeds meer autobanden gedumpt in Beekdaelen

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 28/06/2022 om 09:34
Laatst bewerkt op 28/06/2022 om 09:41

In de gemeente Beekdaelen worden steeds meer autobanden illegaal gedumpt. Terwijl in 2021 37 meldingen van gedumpte autobanden binnenkwamen, waren dat dit jaar al 53.

De meeste dumpingen vinden plaats in het buitengebied, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen de Limburger. In totaal komt 77% van de meldingen uit Nuth, Schinnen en Puth. 

Ook in 2018 was het aantal gemelde dumpingen een stuk lager. Toen ging het om 28 meldingen, in 2020 steeg het al licht naar 32 meldingen. In werkelijkheid ligt het aantal dumpingen waarschijnlijk hoger omdat onder andere meldingen van dumpingen mogelijk ook autobanden zijn opgeruimd. 

Hoeveel autobanden zijn achtergelaten is niet precies te meten. Reinigingsdienst Rd4, dat de banden verwerkt, meet ze namelijk niet per stuk, maar per kilo. Dit jaar is bijna 5 ton aan banden afgevoerd. 

De gemeente roept burgers op om alert te zijn op dumpingen van autobanden en tips kenbaar te maken. Het opruimen kost veel tijd en geld. 
 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties