Stan van Eijk zesde op WK Tweespan

foto © ZO-NWS | Keistadnieuws
Gepubliceerd op 12/09/2021 om 16:43
Laatst bewerkt op 12/09/2021 om 17:50

Menner Stan van Eijk uit Schinveld is in het algemeen klassement als zesde geëindigd op de Wereldkampioenschappen Tweespan in Kroonenberg. Hij eindigde achter de beste Nederlander, Theo Timmerman.

Bij de dressuur was Van Eijk 13e met 52.31 strafpunten. Bij de marathon wist hij te finishen op een 27ste plaats met 117.93 strafpunten en bij de vaardigheid wist hij zondag als derde te finishen met 3 strafpunten.

Met het Nederlands team wist hij wel een podiumplek te behalen. Het Nederlands team eindigde als derde, achter Hongarije en Duitsland.

De Schinveldenaar wilde zijn prestatie van de afgelopen WK evenaren. In het Duitse Drebkau won Van Eijk twee jaar geleden zilver en brons. Dit jaar streek het paardensportevenement in Kroonenberg neer. Het was de eerste keer dat het WK Tweespan in Limburg werd georganiseerd.

Lees ook: Zeventig fans volgen Stan van Eijk op WK Tweespan

Punten op drie onderdelen
Het WK bestaat uit drie onderdelen: dressuur, marathon en vaardigheid. Bij elk onderdeel wordt de menner op verschillende punten beoordeeld en kan daarbij strafpunten krijgen. Het doel is om zo min mogelijk strafpunten te verzamelen.

Bij dressuur wordt er door een jury beoordeeld en deze geven indien nodig strafpunten. Bij marathon kunnen er fouten gemaakt worden (wat strafpunten oplevert) of er kan te langzaam over een obstakel gedaan worden. Bij de vaardigheid is het ook van belang geen fouten te maken (en de balletjes op de grond te laten vallen) en ook langzame rijders worden hier gestraft.
 

Reclame

Advertenties