VIDEO: Zeventig fans volgen Stan van Eijk op WK Tweespan

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 9/09/2021 om 12:56
Laatst bewerkt op 9/09/2021 om 15:55

Menner Stan van Eijk kan zaterdag tijdens de Wereldkampioenschappen Tweespan in Kroonenberg rekenen op tientallen fans.Limburg
Daar gaat de Schinveldenaar een gooi doen zijn prestatie van de afgelopen WK minstens te evenaren. In het Duitse Drebkau won Van Eijk twee jaar geleden zilver en brons. Dit jaar strijkt het paardensportevenement in Kroonenberg neer. Het is de eerste keer dat het WK Tweespan in Limburg wordt georganiseerd.

Fanclub
Terwijl de menner het laatste verkenningsrondje maakt op het parcours, is zijn beste vriend Joey Geraets druk bezig met het organiseren van een busreis en alle merchandise die daarbij komt kijken, voor een fanclub. “Zo’n vijftig personen gaan met de bus mee en dan zullen er nog twintig met eigen vervoer richting Kroonenberg gaan", zegt Geraets.

Sjiek
De gevolgen van de inspanningen van Geraets laten Van Eijk niet koud. "Als er straks zeventig personen over het complex hier in Kroonenberg lopen, vind ik dat spannend, maar tegelijkertijd ook sjiek." 

Laatste Nederlander
Hoewel de bus met Van Eijk-fans zaterdagochtend om 8.00 vertrekt vanuit Schinveld, komt de menner zelf vrijdag al in actie. De loting heeft uitgewezen dat hij als laatste Nederlander begint aan het onderdeel dressuur.

Hindernissen en obstakels
"Het dressuuronderdeel duurt tien minuten, moeilijk te begrijpen als je weinig verstand hebt van de paardensport en bovendien is het marathononderdeel veel spectaculairder." Bij het laatstgenoemde onderdeel kom Van Eijk zaterdag in actie. Dan scheurt hij met zijn paarden tussen de hindernissen en obstakels door. 

Drebkau
Of hij de concurrenten het nakijken geeft dit weekend vindt de ervaren menner moeilijk te zeggen. "Over uitslagen kan ik geen beloftes doen. Wél dat ik mijn uiterste best zal doen om de prestatie in Drebkau op zijn minst te evenaren. Ik hoop al mijn fans een mooie dag te bezorgen", aldus Van Eijk.

Advertenties