Stadsjournaal: uitbreiden Trichterbos

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 2/04/2021 om 09:00
Laatst bewerkt op 2/04/2021 om 12:54

Het Trichterbos is uitgebreid met duizenden nieuwe bomen en struiken. In een nieuwe aflevering van het stadsjournaal van de gemeente wordt terug gekeken op de werkzaamheden. 

In totaal is begin dit jaar 2,5 hectare nieuw bos aangelegd, zodat het Trichterbos nu ruim 10 hectare groot is. De uitbreiding is aangelegd achter de velden van sportpark Klingelsberg (VV De Leeuw), richting de wijk Amstenraderveld.

Het Trichterbos ligt langs de N276 Brunssum-Sittard. Het bos is onderdeel van de groenstructuur van de gemeente Brunssum. Het vormt een belangrijke schakel tussen de Brunssummerheide en het buitengebied bij Amstenraderveld en via de groengebieden van Brunssum-Noord en het Merkelbeekerbeekdal naar het Schutterspark.

Het Trichterbos is nu uitgebreid met 2,5 hectare, vooral met eiken, beuken en esdoorns. De nieuwe aanplant omvat ook struikvormers in de randen zoals wilde rozen.

De nieuwe aanplant bestaat uit bomen en struiken die klimaatbestendig zijn en die een bijdrage leveren aan het versterken van de biodiversiteit van het gebied. Ook verbetert het bos de leefbaarheid door het afvangen van CO2 en fijnstof.
Door de uitbreiding van het bos is tevens een groter en afwisselender wandelgebied voor omwonenden ontstaan.

Advertenties