Sprekende boeken tijdens 'Dich Kin Ich'

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 12/05/2023 om 15:26
Laatst bewerkt op 12/05/2023 om 16:09

Het Team Respect Beekdaelen organiseert in samenwerking met de bibliotheken in de gemeente het minifestival ‘Dich Kin Ich.’ Op pinksterzondag 28 mei vindt deze activiteit plaats in de bibliotheek van Nuth.

Het centrale thema is respect. Tussen 13.00 en 16.00 uur vertellen ‘sprekende boeken’ hun verhaal aan de aanwezigen. Zij hebben alle op hun eigen wijze te maken met vooroordelen, gebrek aan respect of zelfs discriminatie. Antidiscriminatievoorziening Limburg laat via een Virtual Reality Experience aanwezigen ervaren hoe het is om respectloos te worden benaderd.

‘Dich kin ich’, in het Nederlands ‘jou ken ik’, is de slogan van Team Respect Beekdaelen, omdat de ervaring leert dat we van personen die we kennen of ontmoet hebben, sneller iets accepteren dan van vreemden. Hierdoor kunnen vooroordelen weggenomen worden en denkbeelden wijzigen.

Iedereen is van harte welkom om dit maatschappelijke probleem te ervaren. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties