SP-fracties tegen privatisering ambulancezorg

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 13/12/2021 om 10:13
Laatst bewerkt op 13/12/2021 om 10:58

De SP-fracties van diverse gemeenten in Zuid-Limburg zijn tegen een fusie en ook privatisering van de gemeenschappelijke regeling zien zij niet zitten. Hiervoor dienen zij een motie in bij onder andere de gemeente Brunssum.

Ook hebben de fracties het gevoel dat zij bij steeds meer gemeenschappelijke regelingen buitenspel worden gezet. Na het privatiseren hebben gemeentenraden niks meer te zeggen over uitrukposten en personeelssterkte. De politieke partijen vrezen dat vooral veel geld en mankracht in het management wordt gestoken in plaats van meer ambulances en personeel  op straat om zo de aanrijtijden te verkorten. In Noord en Midden-Limburg is de ambulance zorg al geprivatiseerd en daar is een dergelijk beeld duidelijk te zien.

Het bestuur van de gemeenschappelijke regeling hoopt dat in februari een principebesluit bekrachtig wordt. Zij denken dat er op deze manier een kostenbesparing kan ontstaan voor de gemeenten. In een reactie aan dagblad De Limburger laat Katinka Coenen weten dat die besparing niet opgaat omdat zorgverzekeraar de ambulance zorg betalen.

De motie wordt ook ingediend in de gemeenten Landgraaf, Kerkrade, Heerlen en Maastricht. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties