Solar Team treft laatste voorbereidingen op vliegveld Deelen

Foto: Solar Team Twente
Gepubliceerd op 21/08/2023 om 10:08
Laatst bewerkt op 21/08/2023 om 12:39

Het Solar Team Twente met Camiel Lemmens uit Klimmen in de gelederen heeft afgelopen weekend de laatste voorbereidingen getroffen voor het wereldkampioenschap zonneracen in Australië.

Dat gebeurde op het vliegveld van Deelen in Arnhem. 

Daarmee lijkt het team klaar voor de Bridgestone World Solar Challenge, dat over twee maanden van start gaat. Tijdens deze ‘racesimulatie’ heeft het team geoefend met een konvooi van tien auto’s in verschillende racesituaties die representatief zijn voor de 3021 kilometerlange race. Dankzij een enthousiaste groep oud-teamleden worden zelfs de concurrenten en de wedstrijdorganisatie nagebootst.

De Bridgestone World Solar Challenge is ‘s werelds grootste solarrace en vindt iedere twee jaar plaats in Australië. Aan de start in Darwin staan doorgaans zo’n 55 teams vanuit de hele wereld. De race bevat drie klassen waarbij Solar Team Twente uitkomt in de ChallengerClass. De ChallengerClass wordt gezien als de hoogst haalbare klasse in het solarracen.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties