Snelheid Kneijkuilerweg gaat omlaag

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 17/03/2021 om 09:04
Laatst bewerkt op 17/03/2021 om 09:52

De snelheid op de Kneijkuilerweg tussen Schinveld en Doenrade gaat in de toekomst naar beneden. Een motie van D66 en de VVD om de snelheidsverlaging te voorkomen werd dinsdag tijdens de raadsvergadering met 21 tegen 4 van tafel geveegd.

Volgens fractievoorzitter Rodney Swelsen is de voormalige provinciale weg een zogenaamde gebiedsontsluitingsweg en bij de inrichting van de weg hoort een snelheid van 80 kilometer per uur. Een uitspraak van VVD'er Bert Heggen over het te hard rijden zorgde voor enige commotie. 

Verantwoordelijk wethouder Jan Hermans blijft echter bij de motie die vorige maand werd aangenomen inzake verkeersveilige kernen. Die motie zorgt ervoor dat alle wegen in de bebouwde kom werden afgewaardeerd naar 30 kilometer en 80 kilometer-wegen naar 60. 

Wanneer de snelheidsverlaging daadwerkelijk wordt ingevoerd, is echter onduidelijk. De wethouder vindt dat naar de inrichting van de weg gekeken moet worden. Daarvoor moet dan eerst budget gezocht worden. Volgens de wethouder is het simpel plaatsen van een verkeersbord niet voldoende.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties