Sloop zwembad D'r Pool duurt nog tot bouwvak

foto: Google maps
Gepubliceerd op 21/05/2024 om 13:19
Laatst bewerkt op 21/05/2024 om 16:29

De sloop van het oude zwembad D'r Pool in Kerkrade duurt nog tot de start van de bouwvakvakantie (week van 22 juli). Het zwembad aan de rand van het centrum van Kerkrade had eigenlijk al in maart gedemonteerd moeten zijn.

Vooral het 'extra' asbest dat is aangetroffen in het voormalige recreatiecentrum zorgt voor de nodige vertraging. Uit informatie aan de gemeenteraad blijkt ook dat de sloop van één van de keldermuren niet was ingepland. De muur van de parkeergarage aan de Engerweg moet worden weggehaald opdat deze geen hindernis vormt voor de nieuwbouw.

Aangezien de sloop en het dichtmaken van de bouwput parallel loopt met de aanvraag van de omgevingsvergunning, loopt het totale plan geen vertraging op. Op de plek van het oude zwembad komen 50 appartementen en 11 stadswoningen. Bij de inrichting van het gebied staat de groenvoorziening hoog op de agenda.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties