Sloop wijk Slakhorst na de zomer van start

Foto: ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 21/02/2024 om 09:14
Laatst bewerkt op 21/02/2024 om 10:24

Na jarenlang oponthoud gaat de Hoensbroekse wijk Slakhorst nu toch gesloopt worden. De eerste woningen van de mijnkolonie gaan na deze zomer tegen de vlakte.

Op dit moment vinden nog enkele onderzoeken plaats in de eerste mijnkolonie van de Nederlandse architect Jan Stuyt. Zo wordt nog een bodemonderzoek uitgevoerd om te bepalen welke fundering nodig is voor de woningen. Verder wordt er ook gekeken of er beschermde dieren- en plantensoorten in de wijk aanwezig zijn. 

De plannen voor het opknappen van de wijk zijn er al jaren. Alleen de manier waarop zorgde voor de nodige vertraging. Woningcorporatie Woonpunt zette van het begin af aan in op sloop van de woningen en vervolgens nieuwbouw. Erfgoedverenigingen, inwoners en de gemeenteraad voelde meer voor renovatie.

Omdat de staat van de veelal 110 jaar oude woningen te slecht was werd uiteindelijk toch gekozen voor de sloop. Uiteindelijk zorgde de stikstofproblematiek nog voor een laatste hindernis.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties