Slachtoffer wijst mediation af in uitbuitingszaak verdachte uit Hulsberg

Gepubliceerd op 24/01/2024 om 09:58
Laatst bewerkt op 24/01/2024 om 11:03

Het slachtoffer van een 38-jarige man uit Hulsberg heeft een verzoek voor mediation afgewezen. De man moet zich verantwoorden voor mishandeling en seksuele uitbuiting van zijn levensgezel. 

Het is niet voor het eerst dat de Hulsbergenaar voor de rechtbank moet verschijnen. In 2021 werd hij veroordeeld wegens mensenhandel en seksuele uitbuiting. Van die straf moet hij nog 556 dagen uitzitten. Via een videoverbinding vanuit het huis van bewaring in Grave liet hij weten open te staan voor een gesprek met het slachtoffer. Volgens dagblad De Limburger viel het verzoek rauw op het dak bij het slachtoffer en na uitvoerig overleg werd het verzoek ook afgewezen. 

Ook het verzoek van de 38-jarige Hulsbergenaar om zijn nog openstaande straf alvast uit te mogen zitten in de gevangenis werd van de hand gewezen. De rechter ging mee in het verzet van het Openbaar Ministerie. Het regime in de gevangenis is minder streng en bovendien zouden er verlofregels gaan gelden terwijl de totale straf nog niet vaststaat.

Wanneer de zaak inhoudelijk behandeld gaat worden is nog niet bekend. Het is nog wachten op de rapportages van de gedragsdeskundigen en het onderzoek tegen de man uit Hulsberg is nog niet afgerond.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties