Slachtoffer moord Kerkrade is 34-jarige Manuela, echtgenoot is verdachte

Foto: (c) ZO-NWS i Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 8/11/2022 om 13:18
Laatst bewerkt op 8/11/2022 om 17:01

De vrouw die maandagmiddag vermoord werd aangetroffen in een woning aan de Pieter de Hooghstraat in Kerkrade, is de 34-jarige administratief medewerkster Manuela. Zij is de bewoonster van het pand. Haar echtgenoot is verdachte in deze zaak. Dat bevestigen meerdere bronnen rondom het onderzoek dinsdag tegenover ZO-NWS. 

Verdachte Kerkradenaar Maurice P. (41), die samen met zijn gezin in het bovengenoemde huis in de Kerkraadse wijk Haanrade woonde, zal dinsdag en ook mogelijk op andere dagen nog worden verhoord door de recherche. Hij zit nog altijd vast, sinds hij maandag in de namiddag werd gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn eigen vrouw. 

Het slachtoffer en verdachte Maurice P. waren sinds november 2015 getrouwd. Het stel heeft twee kinderen. Geschokte bekenden van het echtpaar spreken over "huwelijksproblemen in een moeilijkere relatie" als mogelijke reden voor het familiedrama. De politie, die uitgaat van een misdrijf, wil over een eventueel motief en precieze achtergronden op dit moment nog niks kwijt. "Het onderzoek loopt nog", aldus een woordvoerder. 

De 34-jarige Manuela werd maandagmiddag rond kwart voor vijf dood aangetroffen in haar huis door politieagenten die een melding hadden gekregen. Haar auto werd korte tijd later meegenomen voor onderzoek. Leden van de afdeling van de Forensische Opsporing (FO) van de politie verrichtten maandagavond en dinsdag sporenonderzoek in de desbetreffende woning.

De leiding van een basisschool in Kerkrade-West, waarbij het om het leven gebrachte slachtoffer betrokken was, is eveneens geschokt en laat weten: "Met verslagenheid delen wij u mede dat geheel onverwachts uit ons midden is weggenomen Manuela". 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties