Sjors Ultee genomineerd voor Rinus Michels Award

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 28/05/2021 om 14:13
Laatst bewerkt op 28/05/2021 om 14:55

Hoofdtrainer van Fortuna Sittard Sjors Ultee (34) is genomineerd voor de Rinus Michels Award 2021. Dat heeft Coaches Betaald Voetbal (cbv) vrijdag bekendgemaakt.

Ultee dingt in deze verkiezing mee om trainer van het jaar in Nederland te worden. Maar dan moet wel afgerekend worden met Erik ten Hag (Ajax), Henk Fraser (Sparta Rotterdam), Fred Grim (RKC Waalwijk) en Thom Letsch (Vitesse).

Hoofdtrainers uit het Nederlandse betaald voetbal mogen gaan stemmen op hun favoriet. De prijs wordt naar verwachting op maandag 9 augustus uitgereikt. Ultee was al de jongste trainer in de Eredivisie dit seizoen, maar wordt, als hij de concurrentie van zich af weten te schudden, ook nog eens de jongste trainer die ooit de Rinus Michels Award wint.

De Utrechter nam in november bij de Sittardenaren het stokje over van Kevin Hofland. Op dat moment stond Fortuna laatste in de Eredivisie. Met Ultee als oefenmeester voor de groep kreeg de Sittardse formatie nieuw elan en begon het team aan een flinke opmars. De geel-groenen eindigde uiteindelijk op de elfde plek.

Advertenties