Situatie woningmarkt verstiert Open Huizen Dag Parkstad

foto: iStock
Gepubliceerd op 5/04/2024 om 13:07
Laatst bewerkt op 5/04/2024 om 13:18

Nooit eerder waren er in Parkstad zo weinig woningen te bezichtigen tijdens de landelijke Open Huizen Dag van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Het zijn er zaterdag welgeteld 52.

"De woningmarkt zit helaas op slot", laat Aquina-Hollanders Makelaars desgevraagd aan ZO-NWS weten. "Er is amper doorstroming, mede doordat er veel te weinig wordt gebouwd." Doordat koopwoningen op dit moment schaarser zijn dan ooit, doen namens dit Heerlense makelaarskantoor zaterdag slechts 7 woningen 'mee' aan deze kijkdag.

Aquina-Hollanders, 35 jaar actief op de woningmarkt, was tijdens de hoogtijdagen met vele tientallen woningen van de partij tijdens de Open Dag. "Maar toen hadden wij dan ook 150 tot 200 koopwoningen in portefeuille. Die tijd is niet te vergelijken met nu."

Ook andere NVM-makelaars in Parkstad doen slechts mondjesmaat mee aan wat 'vroeger' een topdag was voor de woningbranche.
In het hele land zijn zaterdag amper 5.600 woningen te bezichtigen via de NVM. Ook dat is een historisch dieptepunt.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties