Selfkant overweegt windmolens nabij grensoverschrijdend energiepark

foto: iStock
Gepubliceerd op 28/02/2024 om 13:22
Laatst bewerkt op 28/02/2024 om 15:26

De gemeente Selfkant ziet mogelijkheden voor de bouw van twee windmolens nabij het grensoverschrijdend energiepark van de gemeente Beekdaelen en de Duitse gemeente Gangelt. Dat bleek tijdens een informatiebijeenkomst van de gemeente in de Westzipfelhalle in Tüddern.

Volgens de gemeente en enkele energiebedrijven kunnen er - verdeeld over verschillende locaties - 23 windmolens geplaatst worden in de Duitse grensgemeente. Twee daarvan op het gebied tussen Süsterseel, Hillensberg en Wehr, vlak over de grens bij Jabeek en Doenrade.

Opvallend is dat de gemeente Beekdaelen heeft besloten om op het grensoverschrijdend energiepark bij Jabeek juist geen windmolens toe te staan. Beekdaelen en de gemeente Gangelt kochten gezamenlijk voor bijna 1,3 miljoen euro een stuk grond dat naast het gebied ligt waar Süsterseel dus graag twee windmolens wil plaatsen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties