Scout uit Ransdaal hijst vlag tijdens Nationale Herdenking op De Dam

Foto: © iStock | ZO-NWS
Gepubliceerd op 26/04/2024 om 11:46
Laatst bewerkt op 26/04/2024 om 14:29

Bij de Nationale Herdenking op De Dam in Amsterdam zijn jaarlijks scouts betrokken, en dit jaar is Limburg aan de beurt. Ricardo Senden uit Ransdaal, gemeente Voerendaal, heeft de eer om op zaterdag 4 mei de vlag halfstok te mogen hijsen.

De 15-jarige, lid van Scouting Voerendal, is één van de 75 Limburgse scouts die meehelpen bij de plechtigheden in Amsterdam. Een andere belangrijke taak is weggelegd voor Marijn Spruit. Zij gaat een verhaal vertellen over haar overgrootouders die elkaar in een 'Jappenkamp' hebben ontmoet.

De overige scouts zijn onder andere verantwoordelijk voor het dragen en aanreiken van de kransen. Geen lichte job overigens want sommige kransen wegen wel 15 kilo. Ook ondersteunen de scouts de oude(re) bezoekers die op 4 mei in Amsterdam zijn uitgenodigd.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties