Schutterij Vaesrade kan starten met de bouw van schuttershome

foto © ZO-NWS | facebook schutterij Vaesrade
Gepubliceerd op 12/06/2024 om 09:20
Laatst bewerkt op 12/06/2024 om 10:37

De bouw van een nieuw schuttershome in Vaesrade kan eindelijk van start. Al in 2021 is door de gemeenteraad Beekdaelen een motie aangenomen om de bouw van een verenigingslokaal te ondersteunen. Dinsdagavond is een definitieve klap op het stuk gegeven.

Schutterij St. Martinus Vaesrade krijgt nu van de gemeente Beekdaelen in totaal een subsidie van 45.000 euro. Aanvankelijk zou de schutterij 25.000 euro krijgen van Beekdaelen. De subsidie van de provincie viel echter veel lager uit dan gevraagd omdat de provincie zijn bijdrage gelijkstelt aan die van de gemeente. Hierdoor ontstond een tekort van 15.000 euro dat na overleg is verdeeld tussen de gemeente en de provincie. Vooral die 7.500 euro zorgden dinsdagavond voor de nodige discussie. Uiteindelijk werd dat bedrag met een amendement aan het voorstel toegevoegd.

Daarnaast krijgt de schutterij ook een duurzaamheidssubsidie van 10.000 euro. De schutterij kan nu beginnen met de bouw van een stenen verenigingsgebouw op het 2e voetbalveld van de sportaccommodatie Vasesrade. Het terrein is al jaren in het bezit  van de schutterij.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties