Schutter uit Nuth blijft in cel wegens mogelijke betrokkenheid tweede schietincident

Foto: Orange Media
Gepubliceerd op 10/04/2024 om 13:52
Laatst bewerkt op 10/04/2024 om 15:38

De 32-jarige man uit Nuth die is aangehouden in verband met de dodelijke schietpartij vlak voor kerst in Geleen blijft voorlopig vastzitten. Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij op de A76 bij Nuth.

Dit bleek woensdag tijdens de pro-formazitting voor de rechtbank in Maastricht. Het Openbaar Ministerie liet weten de man van moord te verdenken. Het 55-jarige slachtoffer uit Geleen werd op de parkeerplaats tegenover het voormalige gemeentehuis in zijn woonplaats meermaals in zijn hoofd geschoten. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Justitie gaat er vanuit dat de verdachte opzettelijk en met voorbedachte rade heeft geschoten.

Vanwege de impact van de zaak werd een team van 25 rechercheurs op de schietpartij gezet. Na diverse tips kwam de man uit Nuth als verdachte in beeld. Hij kon vier dagen na de schietpartij worden aangehouden.

Volgens L1 maakte Justitie tijdens de zitting bovendien bekend dat de man uit Nuth mogelijk ook betrokken is bij een schietpartij op de A76. Op de autosnelweg werd vanuit een donkerkleurige auto op een ander voertuig geschoten. Dat gebeurde kort voor het incident op de Markt in Geleen. Het is nog onduidelijk of er een verband is tussen beide incidenten.

De verdachte was bij de zitting niet aanwezig. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties