Schutter in moordzaak Sven Prins stapt naar Hoge Raad

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 22/05/2023 om 09:43
Laatst bewerkt op 22/05/2023 om 10:40

Jurandy T., in maart in hoger beroep veroordeeld tot 27 jaar cel voor de liquidatie van Sven Prins uit Brunssum in 2015, stapt naar de Hoge Raad. Zijn advocaat Serge Weening heeft cassatie ingesteld, bevestigt hij maandag tegenover ZO-NWS. 

"Het gerechtshof heeft onlangs moord bewezen verklaard, maar daar zijn wij het niet mee eens", zegt Weening. "Wat ons betreft is er sprake geweest van doodslag en dus geen voorbedachte rade. Wij vinden dat het Hof hier geen goede beslissing over genomen heeft en daarom stappen we naar de Hoge Raad."

Jurandy T. is de schutter geweest die de 30-jarige Sven Prins op 25 september 2015 op de grens van Brunssum en Heerlen doodschoot. Daar ging een wilde achtervolging door de Brunssumse wijk Langeberg aan vooraf. Tijdens die achtervolging werd geschoten. Een vriend die naast Prins in de auto zat, overleefde de aanslag. Waarschijnlijk was een conflict om drugs de aanleiding voor het geweld.

Medeverdachte Sergio K. werd door het gerechtshof vrijgesproken, Xionel B. kreeg net zoals Jurandy T. 27 jaar gevangenisstraf door het gerechtshof opgelegd. Laatstgenoemde was eerder door de rechtbank in Maastricht tot levenslang veroordeeld.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties