Schinveldse Hoej-geet gevonden in Duitsland

foto: Hoej Hoej-comité
Gepubliceerd op 10/03/2022 om 21:44
Laatst bewerkt op 10/03/2022 om 22:04

De Hoej-geet is gevonden in het Duitse Bedburg-Kirchherten, op zo'n 50 kilometer van Schinveld. Dat heeft het Hoej-comité donderdagavond bekendgemaakt.

Luisa Robertz (10) vond de kartonnen geit op aswoensdag, daags na het oplaten vanaf het Wilhelminaplein in Schinveld. Het dorpje Bedburg-Kirchherten ligt vlak onder de bruinkoolgroeve Garzweiler. Ze vond de geet met de ballonnen in een veld bij haar 2000 inwoners tellende woonplaats.

Bij het comité plofte donderdag na 9 dagen de brief die aan de geet bevestigd zat op de deurmat. Het Schinveldse Hoej-comité gaat binnenkort op bezoek bij de geetevindster. Ze wordt dan uitgenodigd om volgend jaar de geet te komen oplaten.

De 63e 'Geet mit ee gesjtrikt udder' werd op carnavalsdinsdag opgelaten. Deze keer niet door de vinder van vorig jaar want die kon vanwege de coronaregels niet van Polen naar Schinveld reizen. Daarom mocht Jan Outjers de geet oplaten, want hij bouwt reeds 20 jaar het podium vanwaar de geet wordt opgelaten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties