Rudy Op den Camp sluit zich aan bij PvdA Voerendaal

Foto © ZO-NWS | Rudy Op den Camp
Gepubliceerd op 11/01/2022 om 23:50
Laatst bewerkt op 12/01/2022 om 09:30

Voerendaals raadslid Rudy Op den Camp sluit zich per direct aan bij de PvdA. Recent startte Op den Camp nog zijn eigen fractie PRO-Groen. Het lukte hem niet deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen van half maart rond te krijgen. 

'Wij kennen Rudy als links-groen georiënteerd raadslid', schrijft de PvdA Voerendaal. 'En wij kennen Rudy als iemand die sterk geworteld is in de Voerendaalse gemeenschap. Wij zijn dan ook verheugd dat Rudy zich binnen de PvdA Voerendaal, met ons in wil gaan zetten voor een Voerendaal waar het nu en in de toekomst voor iedereen goed en gezond leven is'. 

Op den Camp is straks nummer zeven op de kieslijst van de PvdA. Ook is er met de partij afgesproken dat hij via voorkeursstemmen een zetel mag bemachtigen. 

Op den Camp verving in 2018 een raadslid van D66 dat door ziekte uitviel. In 2020 brak hij met de partij en ging hij verder als eenmansfractie in de oppositie. Daarvoor zat hij ook al in de raad voor D66 en heeft hij in een aantal Limburgse gemeenten commissiewerk verricht voor dezelfde partij. 

Lees ook: Eenmansfractie Op den Camp gaat verder als Fractie PRO Groen

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen startte Op den Camp zijn eigen partij PRO-Groen. De partij had vooral duurzaamheid en dierenwelzijn hoog op de agenda staan. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties