Eenmansfractie Op den Camp gaat verder als Fractie PRO Groen

Foto © ZO-NWS | Rudy Op den Camp
Gepubliceerd op 20/09/2021 om 12:37
Laatst bewerkt op 20/09/2021 om 12:43

De Voerendaalse eenmansfractie Rudy Op den Camp gaat verder als Fractie PRO Groen. Hij krijgt daarbij hulp van Anne Hansen van de Partij voor de Dieren. Dat liet het gemeenteraadslid maandagochtend aan ZO-NWS weten. 

De nieuwe partij vindt vooral duurzaamheid en dierenwelzijn belangrijk. Denk daarbij aan groene energie, groen ondernemen of biodiversiteit. Ook blijven sociale aspecten volgens Op den Camp hoog op de agenda staan. 

Als PRO Groen genoeg mensen kan vinden om de lijst te vullen doet de partij ook mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Wie daarbij de lijsttrekker gaat zijn is nog niet duidelijk. Zodra de partij meer leden heeft, zal dat door hen besloten worden. 

Op den Camp laat de opties open. "Hoewel ik graag in de raad zit, hoef ik niet persé lijsttrekker te worden. Het vrouwelijk geslacht mag ook wel eens naar voren komen." 

Volgens Op den Camp mag de PRO Groen best gezien worden als een samenwerking tussen partijen. Zo vindt hij het geen probleem als ook leden van andere partijen zich bij PRO Groen aansluiten. "Thema's zijn belangrijker dan de partij", zegt hij. 

Op den Camp verving in 2018 een raadslid van D66 dat door ziekte uitviel. In 2020 brak hij met de partij en ging hij verder als eenmansfractie in de oppositie van de Voerendaalse gemeenteraad. Daarvoor zat hij ook al in de raad voor D66 en heeft hij in een aantal Limburgse gemeenten commissiewerk verricht voor D66. 

Reclame

Advertenties