Romée Leuchter opgenomen in Oranje selectie

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 22/11/2023 om 09:22
Laatst bewerkt op 22/11/2023 om 13:24

Bondscoach Andries Jonker heeft de uit Schinveld afkomstige Romée Leuchter weer opgenomen in de selectie van het Nederlands vrouwenelftal. Bij de Oranjeleeuwinnen staan twee wedstrijden in de Nations League op het programma.

Leuchter is al sinds deze zomer niet meer in actie gekomen voor Oranje, dat geldt ook voor Shanice van de Sanden. De bondscoach heeft een royale keuze aan spitsen en daarom vielen zij vermoedelijk eerder buiten de boot. Het doel van Jonker is de winst in de groep veilig te stellen. Daarom kiest hij voor een aantal extra spitsen. Tijdens de Nations League zijn twee tickets te verdienen voor de Olympische Spelen. Nederland staat op dit moment op de eerste plek. 

Op 1 december speelt Oranje in een nagenoeg uitverkocht Wembley Stadion tegen de Engelse vrouwen. Dit heeft te maken met de 50e verjaardag van het vrouwenvoetbal in Nederland. De eerste officiële wedstrijd vond toen ook plaats tussen Nederland en Engeland. 

Vervolgens staat op pakjesavond in Tilburg een wedstrijd op het programma tegen de dames uit België. De aftrap in een uitverkocht Koning Willem II Stadion is om 20.45 uur.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties