Roda JC laat kostbare punten liggen voor 3e periodetitel

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 19/02/2023 om 14:25
Laatst bewerkt op 20/02/2023 om 08:35

Roda JC kon goede zaken doen met het oog op de derde periodetitel en bij winst op De Graafschap op één punt naderen van leider ADO Den Haag. Maar het liet deze uitgerekende kans liggen en ging met 2-0 ten onder in Doetinchem.

Beide ploegen kregen binnen tien minuten een enorme kans, enerzijds Postema aan de kant van Roda en Korte voor De Graafschap. Daarna vlakte de wedstrijd iets af. Beide ploegen creëerden weinig, maar in de 28e minuut kwam De Graafschap uit een corner binnen gekopt door Rio Hillen op 1-0. Dankzij uitstekend keeperswerk van Moritz Nicolas liep De Graafschap niet verder uit, maar op de uithaal van Jeffrey Fortis kon de doelman niet voorkomen dat het voor rust ook nog 2-0 werd.

Na de rust moest Roda dus vol aan de bak, maar het spel werd er niet beter op. Wederom dankzij keeper Nicolas mocht Roda niet mopperen dat het eerder 3-0 werd dan de aansluitingstreffer die nodig was. Het bleef uiteindelijk bij 2-0. Met het verlies van afgelopen week bij Helmond Sport liet Roda dus zes punten liggen voor de derde periodetitel.