Roda moet nog wachten op periodetitel

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 29/09/2023 om 22:23
Laatst bewerkt op 30/09/2023 om 10:39

Het bronzen kampioenschild stond al klaar in Doetinchem, maar Roda JC kon het eerste ticket voor de nacompetitie nog niet verzilveren tegen De Graafschap. Op de Vijverberg bleef het 0-0.

Roda staat ondanks het puntverlies wel nog bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie en heeft daarmee nog alle kansen in eigen hand. Een afgekeurd doelpunt, een stilgelegde wedstrijd een doelman die op het laatste moment moest invallen en zijn ploeg daarmee en goede dienst bewees en een niet sterk arbitrair trio.  

De ingrediënten van een duel in Doetinchem dat belangrijk was voor de Kerkradenaren. Want voor het eerst in lange tijd kon er weer eens een prijs gewonnen worden: het eerste ticket voor de nacompetitie. Een feestje waar de thuisclub niet aan mee wenste te werken, in theorie kon ook De Graafschap namelijk die prijs nog in de wacht slepen.

Roda had het het eerste half uur moeilijk, ondanks de steun van 500 supporters die de reis naar Gelderland hadden gemaakt. De thuisclub had het meeste balbezit en kwam diverse keren voor het doel van Koen Bucker. De Rodafans dachten in de 17de minuut te kunnen juichen, maar een schot van Teun Bijleveld ging slechts in het zijnet en twee vreugdebekers waren voor de scheidsrechter reden om het duel een kwartier stil te leggen

Ruim een half uur later konden de supporters dan toch juichen, al was het voor korte tijd. Het doelpunt van Roda-aanvoerder Rodney Kongolo werd namelijk afgekeurd vanwege buitenspel.  Met de beginstand gingen de ploegen dan ook rusten.

Beide ploegen kregen in de tweede helft wel mogelijkheden, maar vooral doelman Thijs Jansen die was ingevallen omdat zijn college Mees Bakker geblesseerd raakte tijdens de warming-up nadat hij een bal in zijn gezicht kreeg, bleek een sta in de weg voor de Kerkradenaren. En ook doelman Koen Bucker die stond zijn mannetje, al had hij daar ook de hulp van nodig van  Boyd Reith die een bal van de lijn kopte.

Uiteindelijk werd er niet gescoord en eindigde de wedstrijd in 0-0. Roda heeft  volgende week vrijdag in eigen huis de kans om de eerste periode alsnog te pakken omdat de ploeg nog steeds bovenaan staat. Dan ontvangen de Kerkradenaren Jong AZ.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties