Roda JC - De Graafschap:  topduel tussen 'koempels' en 'superboeren'

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 19/04/2024 om 09:44
Laatst bewerkt op 19/04/2024 om 10:24

De spanning in de top van de Keuken Kampioen Divisie (KKD) neemt met de week toe - met name voor mensen met een Roda JC-hart. Vanavond, vrijdag, is De Graafschap op bezoek in Kerkrade (aanvang 20.00 uur).

Huub Narinx, in een grijs verleden algemeen directeur van Roda JC, vertelde het ooit vol trots: “Ik had een cd van Rowwen Hèze mee naar Bas Sibum genomen om hem over te halen naar Roda te komen.” Sibum kwam inderdaad als speler naar Kerkrade. Niemand had toentertijd kunnen bevroeden dat Sibum vele jaren later ook trainer bij datzelfde Roda zou zijn.

Sibum, destijds middenvelder bij Roda JC, werd begin dit seizoen verrassend gepresenteerd als technisch eindverantwoordelijke in het Parkstad Limburg Stadion, in een tijd waarin cd’s allang en breed uit de mode zijn, maar het behalen van prijzen nog altijd hét belangrijkste doel is in het profvoetbal.

Wat dat laatste betreft ligt Roda JC op koers. De eerste periodetitel zit al maanden in de knip, en met nog maar vier competitiewedstrijden te gaan lonkt een heuse hoofdprijs: promotie naar de Eredivisie via de tweede plek, en zelfs het kampioenschap is nog binnen handbereik.

Bas Sibum kan in het thuisduel tegen de 'Superboeren' uit Doetinchem niet beschikken over Brian Koglin, Teun Bijleveld en Wesley Spieringhs. Aangezien Matisse Didden na een blessure weer terugkeert in de verdediging, schuift zijn vervanger Orhan Dzepar een plekje op naar het middenveld. Vanavond zijn om en nabij de 13.000 toeschouwers in het Parkstad Limburg Stadion.

Vermoedelijke opstelling Roda JC: Raatsie, Reith, Didden, Röseler, Müller, Kongolo, Dzepar, Ould-Chikh, Van der Heide, Sejk, Peña Zauner.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties