Record aantal deelnemers Kinjer-OLS

foto: OLS Beekdaelen
Gepubliceerd op 19/02/2024 om 11:36
Laatst bewerkt op 19/02/2024 om 15:57

Het Kinjer-OLS dat op 27 juni in Beekdaelen wordt gehouden kent het grootste aantal deelnemers ooit. In totaal hebben zich 34 kinderschutterijen ingeschreven voor het evenement.

Sinds de eerste editie van het Kinjer-OLS in 2005 in Wessem is het initiatief uitgegroeid tot een enorm evenement, waarbij kinderen kennismaken met de schutterswereld en de bijbehorende cultuur. Niet alleen het aantal deelnemers is de afgelopen jaren gestegen. De basisschoolleerlingen kunnen ook op steeds meer toeschouwers rekenen. Bij het laatste kinjer-OLS werd het aantal bezoekers op zo'n 20.000 geschat.

Eén van de hoogtepunten is de optocht door de straten van Doenrade. Daarnaast zijn er op de schutterswei ook nog diverse wedstrijden waaronder het schieten. De school met het hoogste aantal punten krijgt het 'Ummeke'.

Op donderdag 21 maart is een eerste informatieavond plaats in gasterie Dobbelsteyn. De bijeenkomst die om 19.30 uur begint is voornamelijk bedoeld voor de leerkrachten van de deelnemende scholen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties