Rechter beslist over publicatie boek over Jos Brech

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 11/09/2021 om 10:19
Laatst bewerkt op 11/09/2021 om 10:27

De rechtbank moet een besluit nemen of een boek over Jos Brech, de verdachte in de zaak van Nicky Verstappen, mag worden uitgebracht. Brech probeert publicatie te voorkomen van het boek dat door twee rechtspsychologen is geschreven.

Het boek 'de fietser op de hei' zou aanvankelijk zaterdag verschijnen. Maar Brech wist dat te voorkomen. Hij wil dat het boek pas uitkomt als het hoger beroep is afgerond. Dat is naar verwachting eind dit jaar.

In het boek beschrijven de rechtspsychologen de moord op de Brunssummerheide op de destijds 11-jarige jongen uit Heibloem. Dat deden ze aan de hand van het dossier. Wanneer de rechter zich over de uitgave van het boek buigt is nog niet bekend.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties