Rechtbank wil meer onderzoek naar Mondriaan en Thijs Hermans 

Gepubliceerd op 24/04/2024 om 15:03
Laatst bewerkt op 24/04/2024 om 15:23

Er moet meer onderzoek komen om vast te stellen of de zorg van instelling Mondriaan aan drievoudig moordenaar Thijs Hermans uit Brunssum toereikend is geweest. Dat heeft de rechtbank woensdag bepaald. 

Hermans, die eerder via de krant liet weten dat hij met naam en toenaam wil genoemd worden in plaats van als Thijs H., heeft deze rechtszaak zelf aangespannen. Hij is van mening dat hij niet goed is behandeld door Mondriaan.

Hierover verschillen deskundigen van mening. Daarom heeft de rechter nu bepaald dat een nieuwe deskundige, eventueel een psycholoog of psychiater, de behandeling van Thijs opnieuw moet beoordelen. Beide partijen kunnen daarvoor tot eind mei suggesties indienen bij de rechtbank.

Thijs Hermans stak in 2019 in Den Haag en op de Brunssumerheide in totaal drie willekeurige wandelaars dood. Hij werd daarvoor in maart 2022 in hoger beroep  veroordeeld tot 22 jaar cel en tbs. De Hoge Raad bekrachtigde later in cassatie dit vonnis.  

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties