Raymond Claus unaniem verkozen tot lijsttrekker CDA Brunssum

Foto © ZO-NWS | Raymond Claus
Gepubliceerd op 17/11/2021 om 10:28
Laatst bewerkt op 17/11/2021 om 10:54

Raymond Claus is voor de tweede keer op rij verkozen tot lijsttrekker van het CDA Brunssum voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. 

De afgelopen vier jaar heeft Claus zich vooral bezig gehouden met de jeugd. Zo diende hij moties in om de voorlichting op scholen over drugs en alcohol te verbeteren maar ook om een jeugdhonk te realiseren. 

Ook in zijn nieuwe ambtsperiode wil Claus zich richten op de jeugd. Hij wil ervoor zorgen dat jongeren naar Brunssum komen en hier ook blijven. "Jongeren die kansen hebben, vertrekken nu juist", zegt Claus. Daarnaast wil hij zich richten op duurzaamheid en wil hij mensen kansen geven om meer te participeren in de energietransitie. 

Claus ziet zijn lijsttrekkerschap als een uitdaging. "We zitten in een tweedeling in de maatschapij. We zien versplintering en dat betekent dat je verbinding moet zoeken".

Claus is naast zijn werk ook vrijwilliger. Zo is hij collectant bij het KWF, wijkhoofd voor het reumafonds en vrijwilleger bij het klik en tik programma van de bibliotheek. 

Advertenties