Raad wil geen derde coffeeshop in Heerlen

foto: iStock
Gepubliceerd op 1/03/2024 om 09:10
Laatst bewerkt op 1/03/2024 om 10:37

Er komt geen derde coffeeshop in Heerlen. Burgemeester Roel Wever maakte woensdag tijdens de raadsvergadering duidelijk dat twee locaties waar softdrugs verkocht worden meer dan voldoende zijn.

De discussie over de coffeeshops maakt deel uit van de Nota Leefbaarheid en Veiligheid. De nota, waarin de aanpak van ondermijning, criminaliteit en overlast centraal staan, werd unaniem aangenomen. Voor het verlagen van het aantal toegestane coffeeshops in Heerlen dienden het CDA en de fractie Damen gezamenlijk een motie in.

Nadat coffeeshop The Brothers op de Heerlerbaan na een reeks van geweldincidenten en overtredingen in 2019 werd gesloten is gebleken dat de twee overgebleven coffeeshops in Hoensbroek en in het centrum van Heerlen voldoende zijn en dat er amper klachten binnenkomen over deze twee locaties. Volgens de PvdA zou het verplaatsen naar een buitengebied, zoals in Kerkrade is gebeurd, ook een goede optie zijn voor Heerlen-Zuid. Burgemeester Wever liet echter weten dat verplaatsen niet 'zo maar' mogelijk is vanwege allerlei regelgeving. Bovendien is de huidige situatie volgens hem goed te handhaven.

Uiteindelijk werd de motie aangenomen met 29-6.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties