Raad van State buigt zich over schadevergoeding Buitenring

Gepubliceerd op 11/06/2021 om 12:58
Laatst bewerkt op 11/06/2021 om 16:28

Raad van State moet vrijdag kijken naar een schadevergoeding van een omwonende van de Buitenring Parkstad Limburg. Volgens de betrokken persoon heeft hij recht op een zogenoemde planschadevergoeding, omdat zijn woning door de aanleg van de buitenring in waarde is gedaald.

Het provinciebestuur van Limburg weigert echter deze vergoeding toe te kennen. Zij zijn van mening dat de omwonende had kunnen weten dat de weg werd aangelegd. met de koop van de woning zou hij dus het risico van planologische schade geaccepteerd hebben. De woning staat op 100 meter afstand van de vierbaans weg. De rechtbank stelde de man in het verleden al in het gelijk en vond dat de provincie een nieuw besluit moest nemen. Het provinciebestuur ging vervolgens in hoger beroep.

Het is niet voor het eerst dat de provincie, in verband met planschade door de Buitenring, voor het hoogste rechtsorgaan van Nederland staat. Drie inwoners van Brunssum kregen toen gelijk en hadden recht op vergoedingen die varieerden van 3.000 tot bijna 6.000 euro. 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties