Raad Beekdaelen wil voorrang eigen inwoners bij kopen woning

foto: iStock
Gepubliceerd op 23/12/2021 om 15:04
Laatst bewerkt op 23/12/2021 om 17:29

Met een motie van de VVD en Beekdaelen Lokaal probeert de gemeente Beekdaelen eigen bewoners en jeugd binnen de gemeentegrenzen te behouden. Dit kan onder andere door de doelgroep voorrang te geven bij het toewijzen van woningen en bouwkavels.

Doel is om de leefbaarheid in de diverse kernen op een goed niveau te houden. Door ervoor te zorgen dat jeugd na hun studie weer terugkomt en zich vestigt in de gemeente kunnen verenigingen en voorzieningen overeind worden gehouden.

Lees ook: Democraten Voerendaal stelt vragen over voorrang eigen burgers op woningmarkt

Om het opdrijven van woningprijzen te voorkomen komt er een zogenaamde zelfbewoningsplicht. Wethouder Jan Hermans maakt de politieke partijen er wel attent op dat de wetgeving hiervoor nog in de maak is. 

Alleen de eenmansfractie D66 was tegen het voorstel. Rodney Swelsen vreest dat dorpen juist 'op slot' dreigen te raken waardoor nieuwe bewoners minder kansen krijgen.

 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties