PSV domineert Fortuna: 5-0

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 20/03/2022 om 20:28
Laatst bewerkt op 20/03/2022 om 20:46

Fortuna Sittard had zondag geen schijn van kans bij PSV. In Eindhoven werd het 5-0 voor de Brabanders.

Van meet af aan was vooral PSV aan de bal. Na pakweg 10 speelminuten kwam PSV op voorsprong. Even later was Zian Flemming gevaarlijk bij het doel van PSV, maar zijn schot ging naast. Fortuna doelman Yannick van Osch had er soms zijn handen vol aan. Een foutje bij Fortuna werd door PSV benut en nog voor rust stond het al 3-0. Daarmee was de wedstrijd in feite al beslist.

Semedo kon in de 71e minuut de pijn bij Fortuna een beetje verzachten met een enorme kans, maar de bal eindigde tegen de paal. Ook in de tweede helft was het geluk meer aan de zijde van PSV. Bruma zette in de 74e minuut de stand op 4-0. Negen minuten later was het weer raak: 5-0. Dat was tevens de eindstand want in de 4 minuten extra speeltijd werd niet meer gescoord.