Provincie neemt maatregelen tegen straatraces Brunssum

Foto: Beschadigd wegdek Ganzenpool (c) ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 12/05/2022 om 15:08
Laatst bewerkt op 12/05/2022 om 15:12

De provincie Limburg en de gemeente Brunssum nemen gezamenlijk maatregelen tegen de straatraces die jongeren de afgelopen weken met auto's en motoren op de terreinen aan de Kranenpool houden. 

De gemeente probeerde in eerste instantie de races te stoppen door borden te plaatsen en de politie te vragen meer te handhaven. Om de overlast verder terug te dringen, laat de provincie nu betonnen blokken plaatsen. Dat moet het onmogelijk maken om met gemotoriseerde voertuigen op het terrein te komen. 

De verwachting is dat zo'n 150 blokken nodig zijn die per stuk 2500 kilo wegen. 

Op dit moment wordt het terrein, naast spelende kinderen met radiografisch speelgoed, volgens afspraak gebruikt door een rijschoolhouder voor het faciliteren van rij-oefeningen voor motoren. Ook wordt het terrein enkele malen per week gebruikt als tijdelijke rustplaats voor wachtende vrachtwagenchauffeurs.

Om deze groep gebruikers komende periode te kunnen blijven faciliteren, zal een kleine hoek van het terrein bereikbaar en beschikbaar blijven. Met de rijschoolhouder wordt overleg gepleegd over het mogelijk gebruik van het toegangshek middels een pas of sleutel.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties