VIDEO: Promotiedroom Roda JC valt in duigen

Foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 20/05/2021 om 19:53
Laatst bewerkt op 20/05/2021 om 21:46

De promotiedroom van Roda JC om terug te kunnen in de eredivisie is donderdagavond tegen NEC in duigen gevallen. In Nijmegen verloren de Kerkradenaren met 3-0.

Precies 21 jaar geleden kruiste de Kerkraadse club in De Kuip toevalligerwijs ook de degens tegen NEC. Toen wonnen de mannen uit Kerkrade de KNVB-beker. Een duel waar in de afgelopen dagen hier en daar nog aan gerefereerd werd. Stiekem hoopten de fans van de geel-zwarten voorafgaand aan de halve finale van de play-offs wederom op een mooi sportief resultaat. Een dertigtal supporters zwaaide de ploeg van Jurgen Streppel woensdagmorgen uit toen naar Zeist voor een kort trainingskamp werd vertrokken. De clubleiding had besloten om dit weer te doen omdat een en ander voor het verrassend met 2-3 gewonnen duel bij De Graafschap goed bevallen was.

Prachtige beelden van euforie waren overigens die te zien waren toen de spelersbus uren na deze zege bij het Parkstad Limburg Stadion arriveerde. Honderden fans verwelkomden de spelersgroep met vuurwerk. “Het leek wel of we de Europacup gewonnen hadden”, vertelde technisch directeur Jeffrey van As een dag later tegen deze omroep. Van As zat tijdens de confrontatie met NEC donderdagavond natuurlijk ook in het stadion van de Nijmeegse club en zag de thuisclub al na vijf minuten op voorsprong komen door een kanonskogel van Bart van Rooij: 1-0. De Kerkradenaren speelden slordig en leden veel balverlies.

Vlak voor rust werd het zelfs 2-0 voor de thuisclub via Janga.  Roda probeerde het wel, maar het was te matig wat de ploeg liet zien. NEC-aanvaller Okita zorgde voor de spreekwoordelijke genadeklap: 3-0. Een echt spannende wedstrijd werd het daarna nooit meer. NEC vierde feest en Roda treurde alleen maar;  het seizoen was voorbij. 

Reclame

Advertenties