Problemen met pinnen in Duitsland

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 30/05/2022 om 14:08
Laatst bewerkt op 30/05/2022 om 14:43

Door een softwareprobleem in de meest gebruikte betaalterminals van Verifon is het vaak niet mogelijk om in Duitsland te betalen met de pinpas. Het probleem ontstond vorige week al en is nog steeds niet opgelost.

Vooral buitenlandse pinpassen ondervinden hinder bij het pinnen. De fabrikant heeft aan Nu.nl laten weten dat er geen sprake is van een veiligheidsrisico of verouderde certificaten. Er wordt momenteel gewerkt aan een software-update. Het is echter nog niet duidelijk wanneer de update er gaat komen. 

Wie bij onze oosterburen gaat tanken of winkelen kan maar beter ook voldoende contant geld meenemen om niet voor onaangename verrassingen te komen staan.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties