Primeur op Awacs-basis: eerste volledig vrouwelijke crew

foto: Nato Awacs
Gepubliceerd op 17/02/2024 om 23:28
Laatst bewerkt op 17/02/2024 om 23:34

Voor het eerst heeft een Awacs vliegtuig van de basis in Geilenkirchen de oostflank van het Navo-gebied beveiligd met een crew die uitsluitend uit vrouwen bestond.

Volgens kapitein Béatrice, Flight Commander van het Aircrew Training Squadron, is niet ongebruikelijk dat vrouwelijk personeel op de vluchten of voor onderhoud wordt ingezet. Maar dat een crew alleen uit vrouwen bestaat is niet eerder voorgekomen.

In totaal waren van 22 vrouwen van acht verschillende nationaliteiten werkzaam in het vliegtuig. "De vlucht laat zien dat de missie en elke functie aan boord van de Awacs door vrouwen kan worden uitgevoerd", zegt Kapitein Ciara, Aircrew Training Squadron Simulator Operations Chief. "Het bewijst dat vrouwen in staat zijn om in traditioneel door mannen gedomineerde beroepen gelijk te presteren."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties